Skip to main content

Gathering

Pipes and Drums of the Scottish Highlands
Pipes and Drums of the Scottish Highlands
First gathering in 2018 held in Royal Deeside near Braemar (YouTube)

Beste familie,

Vanuit Schotland hebben wij informatie ontvangen dat het aantal inschrijvingen voor de Clan Gathering 2020  een groot succes is. Sterker nog, het kan noodzakelijk zijn nieuwe inschrijvers op een wachtlijst te plaatsen omdat de voorzieningen ‘vol’ zitten (bus, restaurant). Belangrijk is dat uw inschrijving definitief wordt wanneer de 50 GBP  inschrijfgeld per persoon is overgemaakt (31 juli uiterlijke inschrijfdatum). Zie ook Facebookpagina.

Heeft u vragen over het overschrijven of hierbij hulp nodig: neem gerust contact met mij op! Omdat er veel vragen over zijn gekomen: ik heb nog geen aanvullende informatie over het deelnemen aan deelactiviteiten, helaas. Zodra ik hier meer over weet zal ik dit uiteraard onmiddellijk aan jullie doorgeven.

Met vriendelijke groet,
James - Clan MacGillivray Commissioner Nederland
Mobiel: 06-10122247
E-mail ⇒ vereniging@clanmacgillavry.nl

Download:

 

Informatie over de Clan MacGillivray Gathering 2020

(10 juni 2019)

 

Namens het organisatiecomité van de Clan MacGillivray International Association worden alle leden van de Clan hartelijk uitgenodigd voor een bijeenkomst in Inverness.

Hierbij ontvangt u aanvullende informatie over de Clan MacGillivray Gathering 2020.

In deze Clan Gathering 2020.pdf is alle tot nu toe bekende informatie verwerkt.

 

 

 

 

Clan MacGillivray
Clan MacGillivray
Gathering 2020
Wanneer is de reünie (‘gathering’)? Van woensdag 15 juli tot zondag 19 juli 2020
Waar vindt de reünie plaats? Inverness, Schotland
Wat is het adres? Kingsmills Hotel, Culcabock Road, Inverness IV2 3LP
Wie organiseert? De Clan MacGillivray International Association organiseert de reünie
Zijn er excursies? Ja, er zijn diverse excursies. Het vervoer vertrekt vanaf het Kingsmills Hotel
Wat kost het hele programma? 275 GBP – dit is inclusief alle georganiseerde activiteiten en bijbehorend lokaal vervoer
Kan ik ook een deel van het programma meedoen? Mogelijk, de organisatie bekijkt of ze programmaonderdelen los kan aanbieden

Wat kost deelname aan programma-onderdelen? Dit is helaas nog niet bekend.
Waar kan ik terecht met vragen?

Bij James Mac Gillavry (Clan Commissioner Nederland): mail aan vereniging@clanmacgillavry.nl of bel ’s avonds 06-10122247

 

Programma

Woensdag 15 juli 2020

Ontvangst. Meet and Greet in het Kingsmills Hotel in Inverness vanaf 18.30 uur. Er is een informele avondmaaltijd en een eerste gelegenheid om met elkaar kennis te maken.

Donderdag 16 juli 2020

Excursies. Vandaag bezoeken we Dunlichity om de ‘Chiefly Enclosure’ en de historische begraafplaats van veel MacGillivray’s te zien. Ook bezoeken we Dunmaglass om het oorspronkelijke landgoed van onze chiefs te verkennen. Hierna gaan we naar de Clach an Airm - de magische steen waar traditioneel zwaarden werden geslepen voor de strijd - (hoewel er hiervoor ook bewijs is in Dunlichity…).

Vervolgens gaan we naar het slagveld bij Culloden en lunchen hier. In Culloden vond in 1746 de doorslaggevende veldslag plaats van de Jacobitische opstand. Onze chief Alexander sneuvelde hier. Wandelend over het slagveld krijgen we een toelichting over de aanleiding van de slag, het (dramatische) verloop van de slag en de deelname van clan MacGillivray en de clan Chattan.

In het Kingsmills Hotel in Inverness zijn in de avond diverse lezingen met mogelijkheid tot het stellen van vragen over interessante clanzaken. Hierna eten we en is er passend amusement.

Vrijdag 17 juli 2020

Commander’s Day. Vandaag ontvangt onze Commander Iain alle clanleden thuis op zijn boerderij, de Calrossie Farm in de buurt van Tain. Tain is een uurtje rijden noordelijk van Inverness.

Voor jong en oud zullen er leuke activiteiten zijn! Tevens bezoeken we de nabijgelegen Tain Pottery en de Glenmorangie Whisky Distilleerderij.

De lunch en het avondmaaltijd is geregeld evenals vervoer van en naar de verschillende locaties.

Zaterdag 18 juli 2020

Highland Games en galadiner. Op zaterdag gaan we naar de Inverness Highland Games. Hier zijn we als clan MacGillivray speciale gasten en kunnen genieten van échte highland games. Lunch koopt u tijdens deze Highland Games zelf bij de diverse kraampjes op het evenemententerrein.

‘s Avonds genieten we van ons eigen clan MacGillivray galadiner in het Kingsmills Hotel, gevolgd door entertainment. Dit is hét moment om allemaal onze tartan te dragen… Het is onze afsluitende feestavond waar we passend onze reünie zullen afsluiten!

Zondag 19 juli 2020

Vertrek. Vandaag gaat iedereen zijn eigen weg.

Transport

Het start- en eindpunt van het door de organisatie georganiseerd transport gedurende het programma is het Kingsmills Hotel in Inverness.

Aanvulvereniging@clanmacgillavry.nllende mogelijkheden buiten het programma

Begraafplaats Alexander. Het is mogelijk de Auld Petty Church te bezoeken. Hier is naar verluid kolonel Alexander MacGillivray na de slag bij Culloden begraven. Dit bezoek maakt geen deel uit van het officiële programma maar kan voor u op verzoek worden geregeld.

 

Fort George. Het is mogelijk om een bezoek te brengen aan Fort George. Dit fort is een achttiende-eeuws artilleriefort, gelegen in Ardersier, ruim zeventien kilometer ten noordoosten van Inverness. Na de opstand van de Jacobieten in 1746 werd dit een heel belangrijke legerplaats. Het fort moest verdere opstanden voorkomen.

Elgin. Bent u geïnteresseerd in een bezoek aan de stad waar onze Nederlandse voorouder William vandaan kwam? Geef dan uw interesse aan en we zullen bezien of we buiten het programma een bezoek aan het stadje Elgin kunnen regelen. Elgin ligt ongeveer één uur rijden van Inverness.

Kosten

De kosten voor het complete programma bedragen GBP 275 per persoon.

Hierbij is inbegrepen:

Kosten deelactiviteiten en aanvullende mogelijkheden

De kosten voor deelname aan losse onderdelen van het programma (voor zover aangeboden) volgen wanneer deze bekend zijn. Dit geldt ook voor de aanvullende mogelijkheden buiten het officiële programma.

Accommodatie

U regelt in beginsel u uw eigen onderkomen. Mocht u in het Kingsmills Hotel willen logeren dan kan dit voor een speciaal tarief. Het Kingsmills Hotel is een uitstekend hotel met hele goede voorzieningen maar daardoor ook duurder. Voordeel is wel dat u niet hoeft te pendelen: van hieruit starten en eindigen alle activiteiten en het welkoms- en galadiner vinden hier ook plaats.

U kunt rechtstreeks boeken bij het hotel onder vermelding van deelname aan de clan MacGillivray Gathering. U kunt per e-mail, telefonisch of via de website reserveren: e-mail: reservations@kingsmills.com, telefoon: +44 1463 257100, website: www.kingsmillshotel.com

Andere accommodatie is ruim beschikbaar in Inverness en omstreken variërend van hotels, vakantiehuisjes, bed & breakfast verblijven tot campings. Wacht niet te lang met reserveren.

Goede websites voor het vinden van accommodatie zijn:

Bereikbaarheid

Met het vliegtuig. KLM vliegt rechtstreeks naar Inverness. Huurauto’s zijn goed verkrijgbaar op de luchthaven (vroeg reserveren is goedkoop!). De luchthaven ligt net buiten de stad.

Met de boot (met eigen auto). Neem de boot van DFDS Seaferries vanaf IJmuiden naar Newcastle. De reistijd met de auto vanaf Newcastle naar Inverness bedraagt 5 tot 6 uur. Bijtijds boeken is absoluut aan te raden!

Inschrijvingen & vragen

U kunt inschrijven voor de reünie bij James Mac Gillavry via vereniging@clanmacgillavry.nl.

U wordt dan begeleid bij de verdere inschrijving. Om overzicht te houden van de Nederlandse deelnemers wordt u verzocht om uw deelname altijd te melden. Ook voor andere vragen kunt u bij hem terecht.

Betaling

Per ingeschreven persoon wordt u wordt verzocht om voor 31 juli 2019 een aanbetaling van 50 GBP te doen. Let op: het bedrag is in Britse Ponden (GBP).

U kunt natuurlijk ook direct het hele bedrag overschrijven. U ontvangt na inschrijving separaat informatie hoe te betalen.

Bijlagen

In de bijlage vindt u kaarten met routes, zodat u een indruk krijgt van de locatie van excursies en bezoekopties, inclusief afstanden en reistijden.

  • Excursie vanuit Inverness, naar Dunlichity (Chiefly Enclosure), naar Dunmaglass en naar Culloden. Totale afstand van de tour is ongeveer 68 km.
  • Excursie vanuit Inverness, naar Calrossie (boerderij Iain), the Tain Pottery en distillerij Glenmorangie. Totale afstand heen is ongeveer 61 km.

  • Extra optie (geen onderdeel van programma): bezoek vanuit Inverness aan Elgin. Totale afstand is heen ongeveer 62 km.
  • Extra optie (geen onderdeel van programma): bezoek vanuit Inverness aan de Auld Petty Church en Fort George. Totale afstand is heen ongeveer 22 km.

Download 

Informatiefolder: Clan Gathering 2020.pdf

Excursie vanuit Inverness, naar Dunlichity (Chiefly Enclosure), naar Dunmaglass en naar Culloden. Totale afstand van de tour is ongeveer 68 km.

Excursie vanuit Inverness, naar Calrossie (boerderij Iain), the Tain Pottery en distillerij Glenmorangie. Totale afstand heen is ongeveer 61 km.

Extra optie (geen onderdeel van programma): bezoek vanuit Inverness aan de Auld Petty Church en Fort George. Totale afstand is heen ongeveer 22 km.

Extra optie (geen onderdeel van programma): bezoek vanuit Inverness aan Elgin. Totale afstand is heen ongeveer 62 km.